Как да премерим? Първа част

Как да премерим? Първа част

Монтаж пред прозореца/върху дограмата (Венециански щори 16/25мм, Венециански щори Back Out)
1. Как да определим Ширината - премерете точно ширината на стъклото в горната, средната и долната част на прозореца с точност до мм, вземете най-голямата от трите стойности и добавете поне 3 см.
Ширината, която по този начин ни давате, съвпада с ширината на щората. За да покриете по-добре прозореца, можете да добавите допълнителни см. като имате предвид да не пречи на отварянето, дръжките на дограмата и др.
2. Как да определим Височината – премерете точно височината на стъклото  между горната и долната част и добавете поне 4 см. , може да добавите по Ваша преценка и  допълнителни см. 
3. Управление на щората - определяте дали да е дясно или ляво (гледано от помещението). Препоръчително е управлението да е от страната на пантите.

 Монтаж между стъклодържачи (Венециански щори 16/25мм, Венециански щори Модус Класик и Меджик, Венециански щори Black Out)
1. Как да определим Ширината - премерете точно ширината на стъклото в горната, средната и долната част на прозореца с точност до мм, вземете най-голямата от трите стойности и премахнете 2 – 3мм.
Премахването на 2 – 3 мм гарантира, свободното пускане и вдигане  на щората в нишата на  дограмата.
ВАЖНО:
Имайте предвид, че повечето дограми стъклодържателите са с различна форма / заоблени, скосени или др./, което може да увеличи просвета между щората и дограмата и да не може а получите максимално припокриване.
Ширината, която по този начин ни давате, съвпада с ширината на щората
2. Как да определим Височината – премерете точно височината на стъклото  между горната и долната част и добавете 5 мм.
2. Управление на щората - определяте дали да е дясно или ляво (гледано от помещението). Препоръчително е управлението да е от страната на пантите.

Монтаж на стена (Вертикални щори, Вертикални щори Идилия, Вертикални щори Sunsails)
1. В ширина се измерва прозореца от край до край и се прибавят по 10 см. от двете страни.
2. Във височна се измерва прозореца от горния му край до нивото на перваза и се прибавят общо 25 см.

Монтаж на таван (Вертикални щори, Вертикални щори Идилия, Вертикални щори Sunsails)
1. В ширина се измерва, или цялата стена в горния и долния край като се взима по-малкия размер (ако има разлика), или се мери прозореца като се прибавят по 10 см. от двете страни.
2. Във височина се измерва от тавана до пода като се намаляват 5 см., или другият вариант е да се измери от тавана до нивото на което желаете да бъде щората.

Монтаж върху дограма (Римски щори)
1. В ширина се измерва стъклото в горната, средната и долната част на прозореца до мм. Взима се най-малкия размер от трите (ако има разлика) и се прибавят общо 4 см .
2. Във височина се измерва стъклото в двата края до мм и се взима по-малката стойност (ако има разлика). Към измерената височина на стъклото се прибавят общо 5 см.

Монтаж на таван (Римски щори)
1. В ширина се измерва дограмата от край до край и се прибавят 10см.
2. Във височина се мери от тавана до перваза на дограмата и също се прибавят 10 см.

 

 21 май 2015

Още новини

Нова колекция платове за Роло щори

Омръзнаха Ви вече старите щори? Имате нужда от нови? Запознайте се с новата ни колекция. Иновативни, практични и функционални, новите ни платове за Роло щори могат да преобразят всяко помещение от Вашият дом или офис. Те ...

Нова колекция алуминиеви ламели за Венециански щори

Ако все още не сте избрали щори за Вашият дом или офис, може да се възползвате от нашата нова колекция. Представяме Ви алуминиеви ламели за Венециански щори в модерни и хитови цветове. Освежете дома си с нова визия на ...